BİM 4 Yeni GES Yatırımını Devreye Aldı

BİM, Yenilenebilir Enerji Yatırımlarını Genişletiyor

BİM, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Antalya Döşemealtı, Erzurum Hınıs, Şanlıurfa Viranşehir ve İstanbul Ömerli’de devreye aldığı yeni yatırımlarla Türkiye genelinde toplam GES sayısını 26’ya çıkardı.

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu’nun Açıklamaları

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, “2020 yılından bu yana güneş enerjisi santralleri yatırımlarımızla enerjimizi güneşten alıyor, ‘Kalbimizden Geleceğe’ bir iz bırakmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 4 yeni GES projesiyle birlikte Türkiye genelinde toplam GES yatırımlarımızı 26’ya yükselttik. Bu yıl sonuna kadar Türkiye operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji yatırımlarımızdan karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

BİM, Antalya ve İstanbul’da çatı üzeri, Erzurum ve Şanlıurfa’da arazi üzeri olmak üzere 4 yeni GES yatırımını devreye aldı. Bu yeni yatırımlarla birlikte BİM’in toplam GES projesi sayısı 26’ya yükseldi. 4 yeni GES projesiyle yaklaşık 20 bin hanenin yıllık enerji tüketimine denk üretim yapılırken, karbon salımında yıllık 25 bin ton azalma ve 630 binin üzerinde ağaç kazanımı elde edilecek.

BİM’in Yeni Yatırımları

BİM, Şanlıurfa ve Erzurum’daki GES yatırımları ile 1.645 mağazasının ihtiyacını güneşten karşılayacak. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES yatırımı ile 800 mağazanın enerji ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerji kaynağından karşılanacak. Erzurum’un Hınıs ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES projesi ise 845 mağazanın enerji ihtiyacını karşılarken, karbon salımında yılda yaklaşık 11 bin ton azalma sağlayacak.

İstanbul Ömerli deposunun çatısına kurulan 1,35 MW’lık GES yatırımıyla karbon salımında yılda 770 ton azalma sağlanırken, Antalya Döşemealtı deposunun çatısına kurulan güneş enerjisi panelleriyle karbon salımında yılda 400 ton azalma gerçekleşecek.

BİM’in Gelecek Vizyonu

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, geleceğe bir iz bırakma hedefiyle çalışmalarına devam ederek Türkiye operasyonlarının elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedeflediklerini belirtti. BİM’in 26 GES projesiyle yaklaşık 70 bin ton karbon salımında azalma sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Dünyanın en büyük merkez bankalarından ‘bekle-gör’ hamlesi: Faizi sabit tuttular

İsveç Ulusal Bankası faizi yüzde 2,25’te, Norveç Merkez Bankası ise yüzde 4,5’te sabit tuttu. Yetkililer, faiz indirimi için acele etmeyip enflasyon verilerini izleme stratejisi benimsediklerini belirtirken, indirimin 2025’e kalabileceği mesajı verdi.

İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyası! Deprem korkusu yerini güvene bırakıyor

İstanbul’da riskli yapıların dönüşmesine katkı sunan “Yarısı Bizden” kampanyasından faydalanan bazı vatandaşlar, deprem endişelerini bırakarak güvenli konutlarda yaşamaya başladı.

Otomobil devi açıkladı: Trump tarifeleri kârımızı 1,3 milyar dolar düşürecek

Toyota tarafından bugün yapılan bir açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın getirdiği gümrük tarifeleri sebebiyle şirketin sadece nisan ve mayıs aylarındaki kârında 1,3 milyar dolarlık bir düşüş beklendiği duyuruldu. Şirket, 2025 Nisan ayında başlayan …

Yüzde 35 zam yetmedi yüzde 70 istediler, yolu kestiler

TÜPRAŞ’ta toplu sözleşme sürecinde işçiler, pazarlığa yüzde 70 ile başlayan sendikanın yüzde 35’e razı gelmesine tepkili. Kocaeli’de 1500, diğer illerle birlikte 4 bin çalışanı ilgilendiren TÜPRAŞ’ta, örgütlü sendika Petrol-İş’in kabul ettiği anlaşma …

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi açıklandı

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin Nisan 2025 dönemi sonuçları açıklandı.

Dış talepte duraklama: Türkiye imalat ihracat endeksinde düşüş!

Nisan ayı itibarıyla Türkiye imalat sektörünün ihracat iklimi, dış talep koşullarındaki ılımlı iyileşmeye işaret ediyor. Ancak bazı pazarlarda üretim daralırken, Orta Doğu bölgesi ekonomik büyüme açısından öne çıkıyor.