Chrome tarayıcı, OpenAI’ın eline geçebilir!

OpenAI, ABD’de Google Chrome’u Satın Almak İstiyor

ABD’de Google’e karşı açılan tekel davasında Chrome tarayıcının kaderi belirsiz, ancak kesin olan bir şey var, OpenAI tarayıcıyı satın almak istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı davada, OpenAI yöneticisi Nick Turley ifade verdi ve Google, Chrome’u satmaya zorlanırsa, şirketinin tarayıcıyı satın alabileceğini söyledi.

Chrome web tarayıcıyı satmak, Adalet Bakanlığı’nın Google’a sunduğu “arama alanındaki tekelliği kırma” çözümlerinden biri.

ChatGPT’de ürün bölümünün başında olan Turley, duruşma sırasında tanık olarak dinlendi. Google Chrome’u satmak zorunda kalırsa, OpenAI’ın bunu alıp almayacağı sorulduğunda da “Evet, pek çok başka şirket gibi biz de alabiliriz” yanıtını verdi.

OpenAI, yapay zekâ yarışında Google’ın en güçlü rakibi ve Chrome’u satın almak bu yarışta Google’a büyük bir darbe vuracaktır.

Chrome şu an tarayıcı pazar payının yüzde 66’sına sahip.

Chrome’un satışının yanı sıra, Adalet Bakanlığı Google’ın arama verilerini diğer şirketlerle paylaşabileceğini de söylüyor.

İşte OpenAI da burada mahkemeye dahil oldu. Turley, geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde şirketinin Google’a arama verilerini kullanmak için bir lisans anlaşması önerdiğini söyledi. Ancak Google rakibinin bu önerisini reddetti.

OpenAI, Microsoft ile ortaklığı sayesinde, ChatGPT’nin gerçek zamanlı aramalarında Bing’i kullanıyor. Ancak Turley, Google’ın arama verilerini paylaşmak zorunda kalmasının “gerçek zamanlı bilginin kalitesini artırarak, daha iyi ürünleri daha çabuk üretebilmelerini” sağlayacağını söylüyor.

Kısacası, Chrome’u kaybetmek Google’ın işine darbe vurabilir, ancak Chrome’u OpenAI’a kaptırmak şu an bildiğimiz haliyle internetin geleceği üzerinde çok büyük etkilere yol açabilir.

Related Posts

Sanal gerçeklikte koku devrimi! Kokuyla canlanan sanal dünya

Sanal gerçeklik (VR) teknolojisi, duyusal deneyimleri bir adım öteye taşıyan koku teknolojisi ile yeniden şekillendi. Bilim insanları ve teknoloji uzmanları, VR başlıklarına entegre edilen koku sistemlerinin, kullanıcıların sanal dünyalarda daha …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Binlerce lira verilen cihaza şikayet yağdı: Alev gibi oluyor

Oyun dünyasında büyük beklentilerle piyasaya sürülen Nintendo Switch 2, şimdi kullanıcı şikayetleriyle gündemde. Binlerce lira ödeyerek konsolu edinen oyuncular, cihazın oyun sırasında adeta “alev gibi” olduğunu belirtiyor.

BYD fabrika kurmaktan vazgeçti

Küresel belirsizliklerin artmasıyla birlikte yatırımlar askıya alınmaya başlandı. Çin’deki en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD, Meksika’ya büyük bir fabrika kurma planlarını iptal etti.