Mehmet Şimşek: 2026 refahın daha çok hissedildiği, ekonomik güvenin pekiştiği bir yıl olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 2026 Yılı Refahın ve Ekonomik Güvenin Artacağı Bir Yıl Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2026 yılına ilişkin beklentilerini paylaştı. Şimşek, içinde bulunduğumuz süreci sadece riskleri yönetmek için değil, ekonomiyi daha rekabetçi kılacak yapısal dönüşümleri hayata geçirmek için önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirtti. 2026 yılının refahın daha çok hissedildiği, fırsatların genişlediği ve ekonomik güvenin pekiştiği bir yıl olacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasının finansman sorunlarına, küresel gelişmelere ve Türkiye’nin uyguladığı programa dair soruları Dünya gazetesinden Ece Ceyhun’a yanıtladı. Şimşek, dezenflasyon programıyla dış kırılganlıkların azaldığına, şoklara karşı direncin arttığına ve makro-finansal istikrarın güçlendiğine dikkat çekti. Ayrıca, küresel yapısal sorunlara karşı önemli avantajlara sahip olduklarını belirtti.

Şimşek, 2026 yılına ilişkin beklentilere ilişkin altı ana başlıkta rahatlamanın hissedileceğini belirtti. Bunlar alım gücündeki artış, finansmana erişimin kolaylaşması, reel sektördeki belirsizliklerin azalması, piyasalardaki öngörülebilirliğin güçlenmesi, istihdam ve gelir artışının ivme kazanması ve uygulanan reformların somut sonuç vermeye başlaması olarak sıralandı.

Konjonktüre Göre Yeni Destek Paketleri Yolda

Şimşek, iş dünyasının finansman sorunlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Finansmana erişimde geçici bir sıkıntı yaşanıyor. Ancak esnafımız, üreticimiz ve ihracatçımız, TL kredi büyüme sınırının ötesinde hareket ediyor. Bu noktada çiftçi ve esnafın kullandığı kredinin önemli bir kısmını devlet olarak karşılıyoruz. İhracatçılara sağladığımız destekler tarihî seviyelere ulaştı.”

Teminat sorunlarına da çözüm üreten Şimşek, kefalet paketlerinin tüm KOBİ’lere işletme harcamaları için hazır olduğunu belirtti. Ekonomik konjonktür ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda yeni destek paketlerinin devreye alınacağını vurguladı. Ülkedeki kapasite açığını dikkate alarak üretime odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Tüketici güven endeksi haziranda artış gösterdi

Tüketici güven endeksi haziranda aylık bazda yüzde 0,3 artışla 85,1 oldu.

Altın fiyatlarında düşüş: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında düşüş: Gram ne kadar oldu?

Deutsche Bank tahmini paylaştı: Faiz ve dolar ne kadar olacak?

Deutsche Bank tahmini paylaştı: Faiz ve dolar ne kadar olacak?

Bakan Bayraktar’dan İran’dan doğal gaz sevkiyatı açıklaması: Devam ediyorlar!

Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde düzenlenen, “Küresel enerji pazarı: Üretici ve tüketicilerin arasında dengeyi bulmak” başlıklı panelde konuştu. Enerji sektöründe uygun maliyetle arz güvenliğini sağlamayı …

Emekliye yeni maaş ve promosyon fırsatı: Temmuz zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşları temmuzda ne kadar artacak? Promosyon ödemeleri zamdan nasıl etkilenecek? Emekli promosyonu için banka nasıl değiştirilir? Enflasyon farkı maaşlara ne zaman yansır? İşte tüm ayrıntılar…

Altının bir senelik kazancını iki haftada sağladı: Yatırımcıların yeni gözdesi

Sene başında hızlı bir yükseliş sergileyerek dikkatleri üzerine çeken altın, son dönemde sakin bir seyir izliyor. Bununla birlikte, yatırımcılar gözlerini daha hareketli bir şekilde seyreden diğer emtilara çevrildi. Özellikle son zamanlarda gümüş, yatırımcıların ilgisini kazanmayı başardı. Finans analisti İslam Memiş, “Son iki haftanın şampiyonu gümüş oldu” diyerek, “Bu sadece başlangıç, devamı gelecek” şeklinde değerlendirdi.