OPEC’in ham petrol üretimi nisanda günlük 62 bin varil azaldı

OPEC’in Nisan Ayı Ham Petrol Üretimi Düştü

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Nisan ayında günlük 62 bin varil azalarak 26 milyon 710 bin varile gerileyen ham petrol üretimini açıkladı.

OPEC’in yayınladığı aylık petrol piyasası raporuna göre, Suudi Arabistan’da üretim artarken Venezuela’da düşüş yaşandı.

En büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan’ın üretimi günlük 49 bin varil artarak 9 milyon 10 bin varile yükselirken, Venezuela’da günlük üretim 34 bin varil azalarak 888 bin varile geriledi. OPEC’in toplam ham petrol üretimi ise bir önceki aya göre günlük 62 bin varil azalarak 26 milyon 710 bin varile düştü.

Bu dönemde, OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun toplam ham petrol üretimi günlük 106 bin varil düşüşle 40 milyon 916 bin varile geriledi.

Küresel Talep Artış Tahmini Aşağı Yönlü Revize Edildi

OPEC, bu yıl için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini aşağı yönlü revize etti. Buna göre, küresel petrol talebinin günlük yaklaşık 1 milyon 300 bin varil artarak 105 milyon varil olması bekleniyor. Bu tahmin, bir önceki raporda 105 milyon 50 bin varil olarak öngörülmüştü.

Geçen yıla kıyasla, talebin OECD dışı ülkelerde günlük yaklaşık 1 milyon 190 bin varil, OECD ülkelerinde ise yalnızca 100 bin varil artması bekleniyor.

Bu yıl, talebin günlük 59 milyon 240 bin varilini OECD dışı ülkelerin, günlük 45 milyon 760 bin varilini ise OECD ülkelerinin oluşturacağı tahmin ediliyor.

(AA)

Related Posts

Boğaziçi Üniversitesi’nde Nurettin Yıldız’a yönelik provokasyon: Polisin üzerine yürüdüler

Boğaziçi Üniversitesi, İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), Nurettin Yıldız ile ‘İslami İlimler’ başlıklı bir konferans düzenleneceğini açıkladı. Saat 18.00’de başlayacağı duyurulan etkinlik öncesi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup, Yıldız’ı üniversiteye sokmamak için yürüyüş düzenledi. Olası provokasyonlara karşı polis ekipleri de kampüste hazır bulundu. Etkinlik öncesinde kulübün odasına saldırı düzenlenmiş, üniversite yönetimi eylemi gerçekleştirenler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve suç duyurusunda bulunulacağını bildirmişti.

Seküler aklın din talebi ve Diyanet’in hutbeleri

Yaşadığı çağın izlerini üzerinde taşıyan bir varlık insan. İçinde bulunduğumuz zaman ve mekânın şartları, her açıdan üzerimizde etki bırakıyor. Az ya da çok, ama mutlaka etkiliyor insanı. Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz. İnsanlık, zamanın bu dilimine gelinceye kadar çeşitli açılardan pek çok evreler geçirdi. Konumuz gereği insanlığın din ve inanç açısından yaşadığı gelişim ya da değişim evrelerine baktığımızda “zamanın ruhu” denilen şeyle karşılaşıyoruz. Mesela Ortaçağ’da dünyanın hangi coğrafyasına

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.